Old English Gin werd maandag bekroond met de titel ’s werelds beste gin van 2015 tijdens de World Gin Awards

26. March 2015 Blog, Gin, News, Spaans 2
Old English Gin werd maandag bekroond met de titel ’s werelds beste gin van 2015 tijdens de World Gin Awards

De World Gin Awards zijn een deel van het prestigieuze World Drinks Awards programma, gestart in 2007 met de World Whiskies Awards en de World Beer Awards. Al deze prijsuitreikingen worden als het ware gepresenteerd door TheDrinksReport.com, de nummer één online bron voor professionals in de drankenwereld. De bedoeling van de World Gin Awards is het zoeken, selecteren en vervolgens belonen en promoten van gins in verschillende categorieën. Aroma, smaak, finish, design van de fles… Alles komt aan bod!

Old_English_Gin_Gincubator_3

Hierin werd de Old English Gin verkozen tot de beste gin van 2015. Met zijn fris en levendig aroma (een klassieke jeneverbes en citrus combinatie) wist de Old English Gin menig jurylid van in het begin te overtuigen. Een intense, maar zuivere smaak met een lichte kruidentoets en een ellenlange afdronk maken het plaatje compleet. Simpel, maar classy! Binnenkort plaatsen we een uitgebreide Old English Gin review online, so stay tuned. Rest mij alleen nog de mensen van bij Hammer & Son en Henrik Hammer in het bijzonder te feliciteren met hun prachtprestatie. Proficiat!

Old_English_Gin_Gincubator_1

Wist je trouwens dat de mannen van bij Hammer & Son ook verantwoordelijk zijn voor de fantastische Geranium Gin? De review van deze gin kan je er hier op nalezen. Henrik Hammer, de man achter de gin, is trouwens vol lof over ons Geranium Gin & Tonic recept.

Geranium_Gin_Review_Gincubator_4

Graag maken we voor jullie het lijstje compleet met alle verdiende awards:

Best Cask Gin 2015: Roundhouse Imperial Gin

roundhouse-imperial-barrel-aged-gin

Heel veel eik op de neus met de nodige hoeveelheid kruiden en gemoute gerst in het aroma. Tevens zijn er wat toetsen van bourbon in terug te vinden, alsook de geur van pijnboompitten. Qua smaak komt vooral het kruidige naar boven met hier en daar wat zoete honing. De Roundhouse Imperial Gin ligt wat ver af van de traditionele London Dry gin, maar heeft een heerlijke complexiteit en een hartverwarmende finish.

Best Contemporary Gin 2015: Martin Miller’s Gin

Martin_Millers_Gin

Een klassieke gin met een uiterst zacht en fruitig aroma. Op de tong komt er vooral sinaas op de voorgrond, terwijl de jeneverbes meer op de achtergrond blijft. Naar het einde toe komt het kruidige opsteken met een ietwat bittere finish, waarbij limoen en koriander de bovenhand krijgen.

Best Traditional Style Gin 2015: Old English Gin

Old_English_Gin_Gincubator_3

Met zijn fris en levendig aroma (een klassieke jeneverbes- en citrus combinatie) wist de Old English Gin menig jurylid van in het begin te overtuigen. Een intense, maar zuivere smaak met een lichte kruidentoets en een ellenlange afdronk maken het plaatje compleet. Simpel, maar klassevol!

Best Compound Gin 2015: Professor Cornelius Ampleforth Bathtub Gin Navy-Strength

Bathtub_Gin_Navy_Strength

Heel erg krachtig op de neus, zowel op vlak van alcohol als op vlak van aroma’s. Duidelijk een gin voor wie van intense en geparfumeerde gins houdt. Een hoog alcoholgehalte op de tong, maar dat is bij deze gin niet storend. Perfect gecontroleerd met toetsen van basilicum.

Best London Dry Gin 2015: NB Gin – A Gin Lover’s Gin

NB_Ginhttp://gincubator.be/wp-admin/post.php?post=789&action=edit

Deze gin heft een heel traditionele neus met een lichte kruidigheid. Hij is vol en romig van smaak met toetsen van karamel. Naar het midden toe komt de kruidigheid naar boven. Eindigen doet hij met een zuivere, maar korte afdronk.

Gold Medal – Cask Gin: Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged

Filliers_Dry_Gin_28_Barrel_Aged_Gin

Subtiel op de neus. Jeneverbes, munt en vanille zijn duidelijk te onderscheiden. Bij het proeven is het wederom subtiliteit troef: koriander en appelsien met een lichte bitterheid. De afdronk is medium van lengte, waarin de jeneverbes overheerst.

Gold Medal – Compound Gin: Greenall’s Wild Berry Gin

Greenalls_Wild_Berry_Gin

Fruitig en zoet. De link met de licht paarse kleur van deze gin klopt volledig. Op de neus heel veel bosvruchten. Leuk fruitig, met braambes als hoofdrolspeler. Op de finish is een subtiele kruidigheid waar te nemen. Een gin voor de zoetemondjes.

Gold Medal – Contemporary Style Gin: Aviation Gin

Aviation_Gin

Als je weet dat één van de bedenkers van Aviation Gin een doorgewinterde bartender is, zal het je niet verwonderen dat deze gin zich perfect leent tot mixen in cocktails. Denk maar aan een Tom Collins of French 75. Toetsen van lavendel mengen mooi met de kruidigheid van de gin met een zachte jeneverbes als klassieke ondertoon.

Gold Medal – London Dry Gin: Berkeley Square London Dry Gin

Berkeley_Square_Gin

Floraal en zachte citrus op de neus, allemaal heel delicaat. Het doet een beetje denken aan pot-pourri. Qua smaak is hij in het begin vrij zoet, maar dat evolueert snel naar een peperachtige warmte. Een lange finish maakt het af.

Gold Medal – Traditional Style Gin: Origin Arezzo, Italy Gin

Origin_Arezzo_Italy_Gin

Gemoute gerst op de neus met een licht rokerig aroma. Doet me meteen aan whisky denken! Op het smakenpallet invloeden van zoethout, venkelzaad en tropische vruchten. Alles samen zorgt voor een mooie complexiteit en een elegante finish.

Awards, awards en nog eens awards!

Om het lijstje toch enigszins compleet te maken, geven we graag nog een eervolle vermelding voor de beste designs en runner-ups:

Silver Medal – Cask Gin: Professor Cornelius Ampleforth Bathtub Gin Navy-Strength

Silver Medal – Compound Gin: Ungava Premium Dry Gin

Silver Medal – Contemporary Style Gin: Roundhouse Gin

Silver Medal – London Dry Gin: Elephant Gin

Silver Medal – Traditional Style Gin: Gordon Castle Distilled Gin

Best Design: Aviation Gin

Best Limited Edition Design: Bombay Sapphire Gin

Best New Launch Design: Rock Rose Gin

Best Premium Design: Bombay Sapphire Gin

Best Technical Excellence Design: Aviation Gin

Best Ultra Premium Design: Martin Miller’s Gin

Please follow and like us:

2 thoughts on “Old English Gin werd maandag bekroond met de titel ’s werelds beste gin van 2015 tijdens de World Gin Awards”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *