Thomas Henry Tonic Water

Thomas Henry Tonic Water

Bitter is the new sweet. Met deze slogan komt de Duitse producent van Thomas Henry Tonic graag naar buiten. Ze gaan ervan uit dat hun tonic de perfectie benadert. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, kan ik ze moeilijk ongelijk geven. Ik ben overtuigd dat er bij iedere gin een welbepaalde (soort) tonic past, maar ik moet toch zeggen: met Thomas Henry kan je moeilijk verkeerd doen.

A little bit of history

Thomas Henry tonic dankt zijn naam aan een befaamde apotheker uit Manchester. In 1733 (deze datum kan je ook terugvinden op het flesje) perfectioneerde Thomas Henry een manier om CO2 op te lossen in water. Misschien hadden we zonder Thomas Henry nooit onze favoriete gin-tonic kunnen drinken.

ThomasHenryVandaag produceert het Berlijns bedrijf niet alleen Thomas Henry tonic, maar hebben ze ook een assortiment aan limonades zoals Thomas Henry Bitter Lemon, Ginger Ale, Elderflower Tonic Water etc. Ze richten zich duidelijk naar frisdranken op maat van volwassenen. Uit hun assortiment blijkt dat hun mixers zich uitstekend lenen tot het maken van verschillende cocktails. Het is net om die reden dat Thomas Henry hoog aangeschreven staat bij bartenders over de hele wereld.

TH-Tonic-Water_GT_Bottle

Thomas Henry Tonic Tasting notes

Zuiver, zacht, fris en licht. Beter kan ik deze tonic niet omschrijven. Een subtiel citrusgehalte en een mooi gebalanceerde zoetheid (zonder extra toegevoegde zoetstoffen) zorgen voor een aangename drinkervaring. Op de neus heb je toch wat licht florale aroma’s. Bovendien sprankelt deze tonic met een prachtige levendigheid. Thomas Henry heeft een tyische bitterheid, te danken aan het hoge kininegehalte, die van cruciaal belang is voor die extra frisheid. Kortom, met de TH tonic halen we een neutrale en uiterst gebalanceerde tonic in huis die zich ideaal mengt met jouw favoriete gin!

In een Gin & Tonic

Net omdat Thomas Henry zo’n neutrale tonic is, zal hij er zo goed als altijd voor zorgen dat de gin meer uitgesproken zal zijn. Aroma’s en smaken komen veel beter tot uiting, zonder dat deze verdoezeld worden door een te sterke tonic. TH tonic combineert perfect met een groot aantal gins, zoals Geranium, FG 20-3, G’Vine, Aviation, Hendrick’s en Martin Milller’s gin om er maar enkele op te noemen.

Vergeet de ordinaire Schweppes in de supermarkt en ga voor een kwaliteitsvol product om je GT’s te serveren. Tonic is en blijft steeds het ingrediënt dat in grote hoeveelheid (minimum 100 mL tonic op 5 cL gin) aanwezig is in jouw Gin & Tonic.

Colombian_Aged_Gin_Modified_Online_Gincubator_3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *