De Zon in het Glas met ons Tanqueray Malacca – Limited Edition – Gin & Tonic Recept

De Zon in het Glas met ons Tanqueray Malacca – Limited Edition – Gin & Tonic Recept

“Tanqueray Malacca – Een gin die de cult status zo goed als bereikt heeft.”

Deze kon niet langer ontbreken in ons lijstje van Gin-Tonic receptjes. Daarom serveren we vandaag een unieke gin, praktisch niet meer te verkrijgen – de Tanqueray Malacca. Deze limited edition van Tanqueray was de eerste limited edition gin in het rijtje, naast de Old Tom en de Bloomsbury van hetzelfde huis. De re-launch was in 2003, de verdeler Diageao bracht toen maar een heel beperkt aantal flessen op de markt. Niet evident om nu nog ééntje op de kop te tikken, tenzij je er de woekerprijzen graag bijneemt. De Malacca is een zijdezachte gin met prachtige citrusaroma’s als basis. Gelukkig heb ik nog zo’n halve fles over van dit overheerlijk goedje. Tijd voor Gin-Tonics dus! 🙂

Santé!

Jonathan

Tanqueray-Malacca-Gin-Tonic-Recipe-Gincubator-Modified-Online-4

Tanqueray Malacca Gin & Tonic – A Perfect Serve – De Ingrediënten

Men neme

Een leuk glas vol ijs
5 cL Tanqueray Malacca Gin
Zeste van Pompelmoes
Enkele gedroogde jeneverbesjes
Thomas Henry Tonic Water

Tanqueray Malacca Gin & Tonic – A Perfect Serve

Neem je glas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder al het overtollige smeltwater. Neem ekele gedroogde jeneverbessen en snij een stukje zeste af van een pompelmoes. Voeg dit alles toe aan je glas. Overgiet met 5 cL van de Limited Edition Tanqueray Malacca Gin. Giet (voorzichtig) langs de rand van het glas of langs een barlepel ongeveer 100 tot 125 mL Thomas Henry Tonic Water toe. Op die manier heb je een heerlijk frisse Tanqueray Malacca Gin & Tonic. Wederom getest en goedgekeurd door de vrouw des huizes! 😉

Proost!

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren in 8 simpele stappen? Je leest het in deze blogpost.

Tanqueray-Malacca-Gin-Tonic-Recipe-Gincubator-Modified-Online-1

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *