Ground Control N°4 Wheat Gin & Tonic – Een Smaakbom in de Puurste Zin van het Woord

Ground Control N°4 Wheat Gin & Tonic – Een Smaakbom in de Puurste Zin van het Woord

Open Up Farm Distillery (van Ground Control) is zo goed als de enige warme stokerij in het Pajottenland en ver daarbuiten. In het kort komt het er op neer dat ze bij Open Up Farm Distillery een echte Holstein (van maar liefst 800L) distilleerketel hebben staan en dat ze zelf hun alcohol aanmaken op basis van landbouwgrondstoffen. Met respect voor de natuur, want uiteindelijk komen de Ground Control gins voor 100%, letterlijk, uit de grond. Een unicum dus!

Met hun 30 jaar oude Arnold Holstein kunnen ze een zuiver en zacht product stoken zonder enig verlies van smaak. Bij Open Up Farm Distillery stoken ze minstens 5 maal zodat ze die zachtheid kunnen bekomen en dit meteen met alle kruiden samen in de kolom. Hierdoor worden de aroma’s opgenomen door de alcoholdampen en dit garandeert de fijnere smaken. Het is duidelijk, de gins van Ground Control zijn stuk voor stuk 100% natuurlijke gins, nog traditioneel en ambachtelijk gestookt vanaf de grondstof. Grondstoffen die ze zelf controleren van op en rond de hoeve, vandaar de naam “Ground Control”.

Met de Ground Control N°4 Wheat Gin gingen ze terug naar de oorsprong van de gin: de echte vlaamse oude jenever. 100% graan alcohol uit tarwe, gedistilleerd met naast de typische gin-botanicals, 7 bloemsoorten: korenbloem, goudsbloem, oranjebloesem en vooral wat hier veel aanwezig is vlierbloesem.En wij maakten er een heerlijke frisse Gin-Tonic mee! 🙂

Proost!

Jonathan

Ground-Control-N°4-Wheat-Gin-Tonic-Gincubator-Modified-Online-4

Ground Control N°4 Wheat Gin & Tonic – A Perfect Serve – De Ingrediënten

Men neme

Een leuk glas vol ijs
3(!) cL Ground Control N°4 – Wheat Gin
Zeste van Citroen
Enkele gedroogde jeneverbesjes
Thomas Henry Tonic Water

Ground-Control-N°4-Wheat-Gin-Tonic-Gincubator-Modified-Online-3

Ground Control N°4 Wheat Gin & Tonic – A Perfect Serve

Neem je glas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder al het overtollige smeltwater. Neem ekele gedroogde jeneverbessen en snij een stukje zeste af van een citroen. Voeg dit alles toe aan je glas. Overgiet met 3(!) cL van de Ground Control N°4 (Wheat) Gin. Je zal al snel merken dat 3 cL meer dan genoeg is in plaats van de gebruikelijke 5 cL. Giet (voorzichtig) langs de rand van het glas of langs een barlepel ongeveer 100 tot 125 mL Thomas Henry Tonic Water toe. Op die manier heb je een heerlijk frisse Gin & Tonic. 🙂

Nieuwsgierig naar hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren in 8 simpele stappen? Je leest het in deze blogpost.

Ground-Control-N°4-Wheat-Gin-Tonic-Gincubator-Modified-Online-2

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *