Ground Control N°1 Potato Gin & Tonic – Ideaal Tijdens de Koude Winterdagen

Ground Control N°1 Potato Gin & Tonic – Ideaal Tijdens de Koude Winterdagen

Het zijn koude dagen… “Berekoud!”, zoals men zegt.

Gelukkig hebben wij daar het perfecte middeltje voor!

De keuze van vandaag gaat uit naar een gin van eigen bodem. En dat kan je eigenlijk wel letterlijk nemen. Niet waar, Manu? Manu is de master distiller van Open Up Farm Distillery en bezieler van Ground Control Gin. Deze 100% natuurlijke gin wordt opgebouwd vanaf ruwe grondstoffen: tarwe, mais, appels en aardappelen. Eerlijk, zuiver, zachter en veel voller. En daar is de Ground Control N°1 Potato Gin ééntje van.

In de hoeve-distilleerderij, gelegen tussen de heuvels van het Pajottenland en de Zennevallei, werkt Manu bewust niet met neutrale, smaak- en geurloze, industriële alcohol. Als een echte warme stokerij, beginnen ze vanaf echte landbouwgrondstoffen, vrij uniek in de wereld. Bij de creatie van de verschillende gins had Manu één doel voor ogen: dat u de oorsprong van de alcohol écht kan proeven. Zo geeft de aardappel-alcohol een vollere en zachtere smaak, beetje ‘romig’ zelfs, terwijl mais eerder een zoetere ervaring teweeg brengt. Tarwe gaat terug naar de oude jenever en van de jonagold appels kan je een fruitigere en toch pikantere gin verwachten.

Ground Control heeft vier gins op de markt. Telkens met een andere grondstof die voor de alcohol zorgt en ook ander botanicals. Dit zorgt voor vier heel verschillende gins, elk met hun typisch karakter. En vandaag maken we een lekkere G&T met de Ground Control N°1 Potato Gin.

Proost!

ground-control-1-potato-gin-tonic-modified-online-2

Wat Heb Je Nodig Voor Een Ground Control N°1 Potato Gin & Tonic?

Men neme

Een glas vol ijs
4 cL Ground Control N°1 Potato Gin
enkele blaadjes citroenmelisse
enkele staartpepertjes
Fentimans Tonic Water

A Perfect Serve

Neem een leuk glas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder al het overtollige smeltwater. Voeg 4 cL Ground Control N°1 Potato Gin toe aan je glas. Vervolgens neem je de staartpepertjes en enkele verse blaadjes citroenmelisse. Voeg dit alles toe aan je glas en giet langs de rand van het glas of langs een barlepel ongeveer 100 tot 125 mL Fentimans Tonic Water toe en klaar is kees!

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren in 8 simpele stappen? Je leest het in deze blogpost.

Cheers!

ground-control-1-potato-gin-tonic-modified-online-3

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *