Nog! Gin & Tonic

Nog! Gin & Tonic

De Gin & Tonic op ex-whisky casks

Hoewel je Nog! Gin perfect op zichzelf (zonder tonic) kan degusteren, geven we jullie graag een top recept mee om hem te combineren in een zalige gin en tonic. Here we go!

Men neme

–     een ballonglas vol ijs
–     5 cL Nog! Gin (Batch AMG003)
–     enkele gedroogde jeneverbessen
–     zeste van pompelmoes
–     Thomas Henry Tonic Water

Neem een groot ballonglas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg 4,5 à 5 cL Nog! gin toe. Kneus de jeneverbessen lichtjes. Dit zorgt voor dat tikkeltje extra kruidigheid in de gin en tonic (believe me, it works wonderful!). Snij een stukje pompelmoesschil af en twist het uit boven het glas. Je zal merken dat de essentiële oliën in het glas terecht komen. Voeg daarna ook de zeste toe en overgiet met Thomas Henry Tonic water (ca. 100 mL, langs een barlepel). Roer nog éénmaal om voor de perfect serve. Cheers!

2

Nog een kleine opmerking: wij bij Gincubator hebben voorlopig enkel batch 3 (gerijpt op een Glenburgie vat). Voor GT-recepten van Batch 1 (Dalmore) of Batch 2 (BenRiach) moeten jullie nog even geduld oefenen, maar bovenstaand recept kan je zeker al eens uitproberen met jouw fles! Hopelijk kunnen we in de toekomst van elke batch een flesje bemachtigen…

Wil je precies weten hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren? Lees het hier.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *