Mombasa Club Gin & Tonic

Mombasa Club Gin & Tonic

De Victoriaanse Gin & Tonic – Fris en koloniaal

Men neme

–     een ballonglas vol ijs
–     5 cL Mombasa Club Gin
–     zeste van citroen
–     zeste van sinaasappel
–     enkele gedroogde jeneverbessen
–     Thomas Henry Tonic Water

IMG_2588

Neem een groot ballonglas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg 5 cL Mombasa Club Gin aan het glas toe. Neem een citroen en snijd een lang stuk zeste hiervan af. Wrijf vervolgens de rand van het glas in met de zeste. Je zal merken dat de aroma’s direct naar boven komen. De zeste voeg je daarna toe aan het glas. Nu neem je de sinaasappel en snijd hiervan een evengroot stuk zeste af. Pers dit vervolgens uit boven het glas. Hierdoor komen de essentiele oliën van de sinaasappel vrij en zodoende komen deze in je glas terecht. Een minimale hoeveelheid wel, maar geen nood, je ruikt het heel duidelijk. Als laatste werk je af met enkele gedroogde jeneverbessen en giet je de tonic langs de rand van het glas of langs een barlepel erbij. Een ideale aperitief!

IMG_2591

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het op de hoofdpagina van ‘G&T recepten’. Neem hier een kijkje!

De Victoriaanse Gin & Tonic 2.0

Men neme

–     een ballonglas vol ijs
–     5 cL Mombasa Club Gin
–     zeste van limoen
–     zeste van sinaasappel
–     1 stokje kaneel
–     Fever Tree Tonic Water

Neem een groot ballonglas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg 5 cL Mombasa Club Gin aan het glas toe. Neem een limoen en snijd een lang stuk zeste hiervan af. Wrijf vervolgens de rand van het glas in met de zeste. Je zal merken dat de aroma’s direct naar boven komen. De zeste voeg je daarna toe aan het glas. Nu neem je de sinaasappel en snijd hiervan een evengroot stuk zeste af. Pers dit vervolgens uit boven het glas. Hierdoor komen de essentiele oliën van de sinaasappel vrij en zodoende komen deze in je glas terecht. Een minimale hoeveelheid wel, maar geen nood, je ruikt het heel duidelijk. Als laatste werk je af met een stokje kaneel en giet je de Fever Tree tonic langs de rand van het glas of langs een barlepel erbij. Een ideale aperitief!

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het op de hoofdpagina van ‘G&T recepten’. Neem hier een kijkje!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *