Meyer’s Gin & Tonic

Meyer’s Gin & Tonic

“Maak mij ne keer iets lekkers.” Met deze (licht bevelende) woorden ga ik aan de slag. De keuze gaat naar de Meyer’s Gin M1, een zoete en fruitige gin van Belgische makelij. De nadruk in deze gin ligt op de recent ontwikkelde kiwibes (eerste grote oogst in 2013). Het resultaat is een uiterst toegankelijke gin, die menig beginnende liefhebber zeker zal bekoren. Wij hebben er alvast een lekker Gin-Tonic receptje mee gemaakt, dus probeer het zeker eens uit. Een aanrader!

Meyer's_Gin_Tonic_Recipe_Gincubator_Modified_Online_1

Wat Heb Je Nodig Voor Een Meyer’s Gin & Tonic?

Men neme

Een ballonglas vol ijs
5 cL Meyer’s Gin
Één of twee kiwibes(sen)
Enkele jeneverbessen
Golberg Tonic Water

Meyer's_Gin_Tonic_Recipe_Gincubator_Modified_Online_4

Meyer’s Gin & Tonic: A Perfect Serve

Neem een groot ballonglas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder al het overtollige smeltwater. Voeg 5 cL Meyer’s Gin toe aan je glas. Vervolgens neem je een kiwibesje en snij je deze in twee helften. Voeg toe aan je glas. Neem vervolgens enkele gedroogde jeneverbessen en voeg wederom toe (kleine tip: als je de jeneverbessen wat met je vingers kneust, dan zal er meer smaak vrijkomen in je G&T). Giet langs de rand van het glas of langs een barlepel ongeveer 100 tot 125 mL Goldberg tonic toe en klaar is kees!

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren in 8 simpele stappen? Je leest het in deze blogpost.

Meyer's_Gin_Tonic_Recipe_Gincubator_Modified_Online_3