G’Vine Floraison Gin & Tonic

G’Vine Floraison Gin & Tonic

De Franse Gin & Tonic – Fruitig en floraal

Deze gin kan je uitstekend gaan combineren in een Gin Tonic. Heel verfrissend floraal en lekker fruitig, perfect voor een zwoele zomeravond. De Floraison is de eerste van de twee G’Vine broertjes, afkomstig uit de Franse Cognac regio. De G’Vine Floraison is trouwens één van de eerste gins die een druivenalcohol gebruikt als basis voor hun destillaat in de plaats van een neutrale graanalcohol. Bij G’Vine kozen ze voor de Ugni Blanc druif. Dat is dezelfde druif die wordt gebruikt voor de productie van cognac. Kan niet slecht zijn dus! Het is eens iets anders, maar de Floraison is wel degelijk een gin die je moet geprobeerd hebben. Proost!

GVine_Floraison_Review_3Wat Heb Je Nodig voor een Heerlijke G’Vine Floraison Gin & Tonic

Men neme

–     Een ballonglas vol ijs
–     4,5 à 5 cL G’Vine Floraison
–     Enkele gedroogde hibiscus blaadjes
–     Twee druifjes
–     Thomas Henry Tonic Water

GVineFloraison_GT_Gincubator_Modified_Online_1

The Perfect Serve: G’Vine Floraison Gin & Tonic

Neem een groot ballonglas en vul dit voor twee derden met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg 4,5 à 5 cL G’Vine Floraison en de gedroogde hibiscus toe. De druiven snij je best in twee. Voeg ze daarna toe aan je glas. Giet langs de rand van het glas of langs een barlepel ongeveer 125 mL Thomas Henry tonic water. Deze neutrale tonic draagt mooi bij tot de florale gin en brengt de complexiteit van de gin meer naar boven.

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het op de hoofdpagina van ‘G&T recepten’. Neem hier een kijkje!

GVineFloraison_GT_Gincubator_Modified_Online_2

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *