Gin Mare & Tonic

De Mediterraanse Gin & Tonic

We bijten de spits af met Gin Mare om een lekkere GT van te maken. Heerlijk kruidig… De Middellandse zee in je glas!

Men neme

–     een ballonglas vol ijs
–     4,5 cL Gin Mare
–     een takje rozemarijn
–     1 kerstomaatje
–     1724 tonic water

Neem een groot ballonglas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg 4,5 à 5 cL Gin Mare toe. Steek een takje rozemarijn in het glas. Het kerstomaatje snijd je in twee en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Voeg de twee helften toe aan het glas. Giet langs de rand van het glas of langs een barlepel ongeveer 125 mL 1724 tonic. De producenten van Gin Mare hebben deze tonic zelf op de markt gebracht. Het is een ietwat zoete tonic die ervoor zegt dat de unieke smaak van Gin Mare volledig tot zijn recht komt.

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het allemaal op de hoofdpagina van ‘G&T recepten‘. Kom dus zeker nog eens langs!

De Mediterraanse Gin & Tonic 2.0 – Een Doordacht Recept

Het Mediterraanse gin merk Gin Mare liet, naar eigen zeggen, een ‘wetenschappelijke’ studie uitvoeren waarin op zoek werd gegaan naar de ultieme gin-tonic. Meer bepaald, de ultieme gin tonic gebruik makend van hun eigen Gin Mare. Of wat had je gedacht?

GinMare2

Stuart Bale nam de taak op zich om 120 gin-tonics met elk een verschillende garnituur te prepareren. Na alles zorgvuldig geproefd te hebben (wat kan een mensenleven hard zijn) kwam er slechts één winnende combinatie naar boven: mango en zwarte peper. Klinkt speciaal, maar er schuilt een logica achter deze gewaagde combinatie. Volgens Bale ligt de magie in de chemicaliën die zowel aanwezig zijn in de tropische vrucht als de kruiden in Gin Mare (Arbequina olijven, Griekse tijm, Italiaanse basilicum en Turkse rozemarijn).

GinMare1

Mango en zwarte peper bevatten beiden hoge niveaus van pineen, een stof die ook terug te vinden is in de jeneverbes en een heel arsenaal zuiderse kruiden. Je kan het al raden: de combinatie zorgt dus voor een explosie van smaak in de mond. Uiteraard zouden we onszelf niet zijn als we de test zelf niet eens uitvoerden. Een lekkere G&T, dat is het zeker, al ben ik er niet van overtuigd dat dit de beste combinatie is. Het recept willen we jullie zeker niet onthouden, want laat ons eerlijk zijn, het is wel degelijk de moeite om hem zelf eens te serveren!

GinMare_Recept2_IngredientenBewerkt

Het Recept

Men neme

–     Een ballonglas vol ijs
–     4,5 cL Gin Mare
–     Een partje Mango
–     Zwarte peper
–     1724 tonic water

Neem een groot ballonglas en vul dit volledig met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg een partje mango en 5 cL Gin Mare aan het glas toe. Een twist van de pepermolen maakt het plaatje compleet. Giet langs de rand van het glas of langs een barlepel ongeveer 125 mL 1724 tonic. De producenten van Gin Mare hebben deze tonic zelf op de markt gebracht. Het is een ietwat zoete tonic die ervoor zegt dat de unieke smaak van Gin Mare volledig tot zijn recht komt.

GinMare_Recept2_GlasBewerkt

Benieuwd hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het allemaal op de hoofdpagina van ‘G&T recepten‘. Kom dus zeker nog eens langs!

Naar een artikel “How to make the perfect gin and tonic – and there’s no lime in sight” in metro.co.uk.

Jonathan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *