Ferdinand’s Saar Gin & Tonic

Ferdinand’s Saar Gin & Tonic

De Duitse Ferdinand’s Saar Dry Gin wordt geïnfuseerd met Riesling druiven. Master Distiller Andreas Vallendar wil de complexiteit en het karakter van deze gin garanderen door te gaan destilleren in kleine batches, waarbij hij enkel gebruik maakt van lokale, zelf gekweekte ingrediënten. Naast Riesling druiven, gaan er nog dertig andere met de hand geplukte botanicals mee de pot still in.

Op de neus veel florale aroma’s met daartussen enkele tinten van citroengras. De jeneverbes ligt wat meer op de achtergrond, maar blijft wel constant aanwezig. Initieel merk je vooral hoe dominant de Riesling infusie is: de Ferdinand’s Saar Dry heeft echt een wijnachtige smaak. Bij een tweede slok komt de lavendel toch wat om de hoek kijken. Hoewel je de Riesling druif geweldig goed smaakt in combinatie met florale en af en toe kruidige noten (tijm), blijft het geheel toch vrij droog. De afdronk is lang en vol fruitig, echt super! Kortom, een fantastische gin die zeker niet mag ontbreken in jouw assortiment. Gewoon doen!

Om de zachtheid en complexiteit van de Ferdinand’s Saar Dry Gin te bewaren, gingen we op zoek naar een neutrale tonic die deze gin naar een volgend niveau kon brengen. En met succes!

FerdinandsSaar_GT_Gincubator_Modified_Online_1

Ingrediënten voor de Perfecte Ferdinand’s Saar Gin & Tonic

Men neme

Een ballonglas vol ijs
5 cL Ferdinand’s Saar Dry Gin
Enkele druifjes
Een takje tijm
Thomas Henry tonic water

FerdinandsSaar_GT_Gincubator_Modified_Online_2

Ferdinand’s Saar Dry Gin & Tonic: The Perfect Serve

Neem een groot ballonglas en vul dit voor twee derden met ijs. Waarom zoveel? Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg de gehalveerde druifjes en een takje tijm aan het glas toe en overgiet met 5 cL Ferdinand’s Saar Dry Gin. Roer al eens kort om zodat de smaken zich al wat kunnen vermengen. Giet daarna langs langs een barlepel ongeveer 125 mL Thomas Henry tonic in het glas. Enjoy!

Wil je weten hoe je nu die perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het op de hoofdpagina van ‘G&T recepten’. Neem hier een kijkje!

Cheers!

FerdinandsSaar_GT_Gincubator_Modified_Online_3