Caorunn Gin & Tonic

Caorunn Gin & Tonic

In Schotland distilleren ze lang niet enkel whisky, zoveel is bekend. Ook de master distiller van Balmenach Distillery doet zijn ambt eer aan met een heerlijke gin die je zeker eens moet geprobeerd hebben: de Caorunn Gin! En daarom maken wij graageen lekker Caorunn Gin & Tonic Recept. 🙂

Caorunn is een small-batch gin, die vier maal werd gedistilleerd door master distiller Simon Buley. De basis van deze gin ligt in een kwalitatieve graanalcohol, gecombineerd met maar liefst zes klassieke en vijf lokale, Keltische botanicals van de Schotse Speyside. Klinkt  niet slecht dus! Op de neus is hij heel fris met de nodige hoeveelheid jeneverbes, gecombineerd met een leuk appel-parfum. Op smaak zet de fruitigheid zich verder en daar spelen we graag op in met dit heerlijk gin-tonic recept. Geniet er van!

Caorunn_Gin_Tonic_Modified_Online_Gincubator_4

Wat Heb je Nodig voor een Heerlijke Caorunn Gin & Tonic?

Men neme

Een ballonglas vol ijs
5 cL Caorunn Gin
Schijfjes appel
Zeste van Sinaasappel
Erasmus Bond – Botanic – Tonic Water

Alle ingrediënten vind je terug op onze eigen Gin & Tonic Webshop: The Gincubator Store. Like what we do? Steun ons dan via deze online store! 🙂

Caorunn_Gin_Tonic_Modified_Gincubator_3

A Perfect Serve – Caorunn Gin & Tonic

Neem een groot ballonglas en vul dit voor 2/3 met ijs. Roer het ijs om het glas te koelen (dit kan met een barlepel of gewoonweg door het glas te walsen) en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg 5 cL Caorunn Gin toe.  Snij een stukje sinaasappelschil af en twist het uit boven het glas. Je zal merken dat de essentiële oliën in het glas terecht komen. Voeg de zeste toe aan het glas, alsook enkele dunne schuifjes appel. Overgiet met een half flesje Erasmus Bond Botanic Tonic water. Roer op het einde nog kort éénmaal om voor jouw eigenste perfect serve. Santé!

Wil je precies weten hoe je de perfecte Gin & Tonic kan serveren? Lees het hier.

Jonathan

Caorunn_Gin_Tonic_Modified_Online_Gincubator_2