Blanc Tides Gin & Tonic 2.0

Blanc Tides Gin & Tonic 2.0

“Ik heb zin in iets fris. Het is te warm voor de tijd van het jaar.” Met deze wijze woorden kan ik mezelf overtuigen toch maar weer een Gin & Tonic experimentje uit te voeren. Ditmaal gaat de keuze naar één van mijn eerste (gin-)liefdes: de Spaanse Blanc Tides Gin.

Blanc_Tides_Gin_Review_Gincubator_1

Deze gin hebben we al eens uitvoerig besproken in de Blanc Tides Gin Review, maar wat we je alvast kunnen meegeven is dat de Blanc Tides gin een heel rijk citrusaroma heeft. Hoewel de jeneverbes wat op de achtergrond ligt, stoort dat helemaal niet. Op smaak is de zachtheid van deze gin heel opvallend met een zoete citrussmaak in combinatie met een leuke ziltige toets van zeekraal. Deze moet je gewoon geproefd hebben!

Ingrediënten voor een lekkere Blanc Tides Gin & Tonic

Men neme:

Een mooi Ballonglas

Genoeg ijs

5 cL Blanc Tides Gin

Enkele Jeneverbessen

Zeste van Citroen

Zeste van Sinaasappel

Blanc_Tides_Gin_Tonic_Modified_Online_Gincubator_2

Blanc Tides Gin & Tonic Recept

Neem een groot ballonglas en vul dit voor twee derden met ijs. Waarom zoveel? Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg zowel de zeste van citroen, als sinaasappel toe aan het glas. Doe daarbij ook nog enkele gekneusde jeneverbessen. Overgiet met 5 cL Blanc Tides Gin. Roer al eens kort om zodat de smaken zich al wat kunnen vermengen. Giet daarna langs langs een barlepel ongeveer 125 mL Fever Tree Mediterranean tonic in het glas.

Wil je weten hoe je nu die perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het op de hoofdpagina van ‘G&T recepten’. Neem hier een kijkje!

Cheers!

Blanc_Tides_Gin_Tonic_Modified_Online_Gincubator_1