Angelicus Gin & Tonic

Angelicus Gin & Tonic

Na een weekje experimenteren (het leven kan hard zijn) met de Angelicus Gin van Sas Distilleries, hebben we voor jullie een lekker gin-tonic receptje klaar. Om de zachtheid en complexiteit van de Angelicus Gin te bewaren, gingen we op zoek naar een neutrale tonic die deze gin naar een volgend niveau kon brengen. En met succes!

Wat de garnituur betreft: hou het bescheiden. De Angelicus gin behoeft weinig extra toevoegingen, maar een beetje citrus kan hij wel gebruiken. We combineren hem met een stukje limoenzeste. Let wel, we gebruiken limoen en geen citroen, daar citroen de eigenschap heeft een scherpere smaak af te geven. Het doel is om het geheel subtiel te houden.

Ben je zelf al aan het experimenteren geweest en wil je je recept delen met de wijde wereld? Aarzel dan niet om jouw versie van een Angelicus Gin & Tonic neer te schrijven in de comments hieronder. We horen het graag!

Angelicus_Gin_Tonic_Gincubator_2

Ingrediënten voor de Perfecte Angelicus Gin & Tonic

Men neme

–     Een ballonglas vol ijs
–     5 cL Angelicus Gin
–     Zeste van limoen
–     1724 tonic water

Angelicus_Gin_Tonic_Gincubator_1

Angelicus Gin & Tonic: The Perfect Serve

Neem een groot ballonglas en vul dit voor twee derden met ijs. Waarom zoveel? Roer het ijs om het glas te koelen en verwijder het overtollig smeltwater. Voeg de limoenzeste aan het glas toe en overgiet met 5 cL Angelicus Gin. Roer al eens kort om zodat de smaken zich al wat kunnen vermengen. Giet daarna langs langs een barlepel ongeveer 125 mL 1724 tonic in het glas. Enjoy!

Wil je weten hoe je nu die perfecte Gin & Tonic kan serveren? Je leest het op de hoofdpagina van ‘G&T recepten’. Neem hier een kijkje!

Cheers!

Angelicus_Gin_Tonic_Gincubator_3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *