Strange Donkey Gin

Strange Donkey Gin

Vandaag zetten we een lokale gin in de bloemetjes, de Strange Donkey Gin. Nog maar pas op de markt, maar toch heeft deze Strange Donkey de toon gezet op de “International Spirits & Wine Competition” en mochten de producenten huiswaarts keren met een zilveren medaille in de hand. Een puike prestatie! Ook wij van Gincubator mochten proeven van dit Antwerpse goedje. Wat wij ervan vinden? Dat lees je zo meteen in onze eigen Strange Donkey gin review.

Strange Donkey Gin – Het Verhaal achter de Gin

Vijf vrienden, één passie – gin. Een plan werd gesmeed en het resultaat zag in 2015 het daglicht, de Strange Donkey Gin werd geboren. Een rasechte Belgische gin waarbij de nadruk ligt op frisse citrustinten. De naam van deze gin is een leuke verwijzing naar de plaats waar hij is gedestilleerd: Vremde. Bij de plaatsbepaling van de kerk lieten de prominenten van weleer de plaatsaanduiding bepalen door een ezel. Jawel, een ezel. Op de rug van de ezel bonden ze zware zakken en lieten hem dan maar een wandelingetje maken. Waar de ezel ook zou gaan liggen, daar zal de kerk gebouwd worden. Uiteraard ging de ezel niet op de plaats liggen waar de plaatselijke prominenten hoopten, maar op een zeer vreemde plek en vernoemden de gemeente prompt tot Vremde. Een vreemde (strange) ezel dus… Or so the legend goes.

Strange-Donkey-Gin-1

De Strange Donkey is een London Dry gin in hart en nieren. Er worden maar liefst 23 botanicals verwerkt in Strange Donkey gin, waaronder zeer exotische citrusvruchten zoals sudashi, yuzu, buddahand en fingerlime, maar steeds ligt de nadruk op natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van infusen en aromaten.

Strange Donkey Gin Tasting Notes

Tijd om te proeven! Het aroma van deze gin vertelt mij alvast twee zaken: puur en klassiek. Veel jeneverbes met een vleugje kardemom op de neus. Daarna krijg ik een lichte bitterheid, terwijl er ook een spicy kantje naar boven komt, een pepertje misschien? Toch blijft het geheel aangenaam zacht. De exotische citrusvruchten laten nog even op zich wachten. Op smaak is de Strange Donkey Gin lekker fris, citrus fris, maar tegelijk ook zacht en rond. Iets waar de producenten trots op mogen zijn. Wat mij ook opvalt is de leuke evolutie op smaak: naar het einde toe krijg ik een klein zoetje in de mond. Eindigen doen we met een middellange, licht kruidige afdronk. Een vrij elegante alcohol, lekker zacht. 🙂

Kortom, een (h)eerlijke Belgische gin met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zo zijn er tegenwoordig niet veel meer te vinden. Wij hebben hem samen met deze review ondertussen online geplaatst op onze eigen Gin & Tonic webshop: The Gincubator Store. Wil je een flesje in huis halen? Wees er dan als de kippen bij!

We wensen je alvast nog een prettig weekend toe!

Tot binnenkort!

Jonathan