Gin Sea

Deze keer gaan we opnieuw langs bij onze vrienden in Spanje, hét gin-land bij uitstek. Gin Sea is de creatie van de gekende sommelier Manuel Barrientos. Het is per definitie een Spaanse (London dry) gin. Manuel haalde zijn inspiratie uit Galicië waar hij samen met meer dan 100 professionals het complexe creatieproces tot stand bracht. Het kindje werd gedoopt met de naam ‘Gin Sea’. Hij wordt gedistilleerd bij Manuel Hacha, een van de oudste distilleerderijen in het Baskenland én binnen Europa.

GinSea2

A little bit of history

Manuel Barrientos koopt in London een 5 maal gedistilleerde graanspirit en maakt hiermee een karaktervolle gin. Voor de productie neemt men 10 verschillende botanicals: jeneverbessen, kardemom, koriander, tijm, bittere kamille, zoethout, pepermunt, citroenschil en zoete en bittere sinaasappel schil. Deze worden allemaal apart gemacereerd (of geweekt) in de neutrale graanalcohol alvorens er driemaal wordt gedestilleerd. De distillatie gebeurt in een oude still van Hervé & Moulin (Bordeaux) die al actief is sinds 1890, vandaar ook de referentie op het etiket.

GinSea

Tasting notes

Zoals steeds starten we met de neus in het glas. Het valt meteen op dat hier een enorme frisheid aanwezig is. De munttoetsen zijn duidelijk te onderscheiden, zonder scherp te zijn. Het zachte aroma is te danken aan de combinatie met zoetere elementen in deze gin: zeste van appelsien en zoethout. Sommigen durven spreken van een maritiem karakter… Vandaar misschien wel de naam Gin Sea? Voor mij is hij ook zeer crisp op de neus. We gaan verder met proeven. Het zoete aroma van sinaasappelschillen kan je doortrekken in de smaak van de gin, alhoewel kardemom en kamille wat meer op de voorgrond komen. Een fantastische zacht mondgevoel. Dit had ik niet verwacht met zo’n fris aroma! We ronden het proeven af met subtiele tonen van tijm. Een geslaagd product!

Wat vinden jullie zelf? Laat gerust je mening achter in de comments.

Gezondheid!

 

 


1 thought on “Gin Sea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *