The Botanist Islay Dry Gin

The Botanist Islay Dry Gin

De lieve mensen van The Botanist Islay Dry Gin (en vooral ook hun PR-bureau) waren zo vriendelijk mij een mooi pakketje op te sturen vol promotiemateriaal, met daarbij ook een klein sampletje van hun paradepaardje: The Botanist Gin. Altijd tof! Hartelijk bedankt voor het leuke miniatuurflesje (20 cL) van The Botanist gin, het zal goed benut worden!

Botanist_Gin_Gincubator_Modified_2

Een Klein Beetje Meer Over The Botanist Islay Dry Gin

The Botanist Gin is de eerste en voorlopig ook de enige gin die zijn oorsprong vindt in het Schotse eiland Islay. Deze gin kan je het best omschrijven als een waar eerbetoon aan het botanische erfgoed van Islay. The Botanist Islay Dry Gin bevat 31 botanicals, waarvan 22 afkomstig van het eiland zelf. Ze worden allemaal met de hand geplukt en in kleine batch mee gedestilleerd in de welbekende Bruichladdich stokerij door ‘Master Distiller’ Jim McEwan.

Botanist_Gin_Gincubator_Modified_1

The Botanist Islay Dry Gin Tasting Notes

Het moet gezegd worden: ik keek er enorm naar uit om deze gin te proeven, net omdat hij wordt gestookt in dezelfde distilleerderij waar ook één van mijn favoriete whisky’s wordt geproduceerd. De mensen van Bruichladdich mogen alvast trots zijn op hun typische Islay dry gin!

The Botanist Gin heeft een heel sterk aroma, een ware aanslag op uw reukzin, maar dan op een goede manier. Er gebeurt eigenlijk heel wat op de neus: heel erg kruidig met hier en daar een leuke munttoets. Je kan het aroma het beste vergelijken met dat van een bos op een druiperige herfstdag. En dat bedoelen we zeker niet slecht!

The Botanist Gin is uitermate zacht in de mond, vol en rond. Een adembenemende ervaring, letterlijk. Citrussmaken overvallen je meteen met brute kracht, terwijl de jeneverbes op de achterhoede blijft, maar toch steeds aanwezig blijft. The botanist gin voelt heel warm aan, ideaal voor de aankomende winterdagen. Eindigen doet hij met een lange, hartverwarmende afdronk aan de achterkant van de tong. Heerlijk!