Blanc Tides Gin

Blanc Tides Gin

Blanc Gin wordt geproduceerd door het luxemerk “Blanc Gastronomy”. Naast gin verdelen ze ook witte kaviaar en olijfolie. De productie van deze gin is vrij beperkt, dus is het niet altijd evident om een flesje van deze exclusieve gin te bemachtigen. Luxemerk, allemaal goed en wel, maar het is het product dat telt en niet het etiket dat eraan hangt. Benieuwd wat dit gaat geven!

BlancGin3

A little bit of Blanc Tides Gin history

Deze Spaanse gin, geboren in Andalusië (Cadiz), is voorlopig de enige gin ter wereld die au bain-marie gedestilleerd wordt. Doordat alles gebeurt in een au bain-marie, is het mogelijk om de temperatuur tijdens het destilleren goed constant te houden. Het proces op zich zal een stuk langer duren, maar het resultaat zal een veel intenser aroma van de gebruikte botanicals hebben. Welke zijn dit? In totaal elf ingredienten waarvan er ééntje geïnspireerd is door de zee en vrij apart is voor een gin.

Jeneverbessen
Koriander
Engelwortel
Citroenverbena
Gentiaan (een bloemenplant)
Kaneel
Sinaasappel
Citroen
Limoen
Bergamot (een peervormige citroensoort)
Salicornia (zeekraal)

Het geheel leidt tot een uitzonderlijke mix met uitgesproken karakter. Al deze botanicals worden eerst afzonderlijk gemacereerd in neutrale alcohol alvorens het destillatieproces van start gaat. De Blanc Tides Gin wordt gebotteld op een alcoholpercentage van 40%.

Tasting notes

Een rijk aroma aan citrus. Ik heb de indruk dat de sinaasappel er nog het meest in voorkomt. Daarbijkomend merk ik tinten van donkere chocolade, een soort bitterheid. De combinatie dot me denken aan chocolade met appelsienvulling. De jeneverbes is hier de grote afwezige, maar het stoort helemaal niet. Bij het proeven merk ik vooral dat de Blanc gin heel zacht is, als zijde in de mond. Ook hier krijg ik initieel appelsiensmaak, maar dit evolueert naar een meer kruidige smaak, denk aan de cacao, en zelfs wat ziltigheid (hier zal de zeekraal wel de oorzaak van zijn). Heel ongewoon allemaal, maar toch prettig om te proeven! Met deze Blanc Tides Gin weten de Spanjaarden ons opnieuw te verrassen. Kortom, een aparte gin, maar naar mijn mening een must-have in jouw gin-cabinet!

BlancGin5

Wat vinden jullie ervan? Laat je ervaringen zeker achter in de comments hieronder.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *