67 Gin Review – Een Belgische Gin met Botanicals uit de Provence, een Distilleerder uit Nederland en met een Hart voor het Goede Doel!

08. February 2017 Belgisch, Gin, Review, Tasting 0
67 Gin Review – Een Belgische Gin met Botanicals uit de Provence, een Distilleerder uit Nederland en met een Hart voor het Goede Doel!

De titel zegt het zelf: een letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdende gin. Bovendien geeft de slagzin “Created With Passion Enjoyed For A Good Cause” al wat meer prijs. Inderdaad de mannen van Round Table 67 uit Antwerpen ontwierpen hun eigen gin, met passie én een altruïstische drive. De opbrengst gaat namelijk integraal naar goede doelen, en daar worden ook wij blij van!

Een mooi initiatief, met, hopelijk, een heerlijk resultaat. Citroen verbena, lavendel en appeltjes lichten al een tipje van de sluier, maar natuurlijk moet er nog geproefd worden ook. En gelukkig bracht de postduif mij een sampletje om aan de slag te gaan, waarvoor dank!

 

67-gin-3

Het Verhaal achter 67 Gin

De bezielers van de 67 Gin en de oprichters van de vzw “Spirits of 67” zijn Thomas Lathouwers en Kimmo Holdijk. Samen met Nick Smeyers, Cedric De Vlieger en Lodewick Prompers vormen zij het drijvende team achter 67 Gin. Ze maken deel uit van de serviceclub ‘Round Table 67 Antwerp International’, waar het hele idee ontsproten is. De naamkeuze van de gin is dus niet ver te zoeken. Sinds zijn introductie, werden maar liefst 4000 flessen verkocht! De opbrengst wordt volledig geschonken aan lokale Antwerpse non-profitorganisaties zoals ‘Bring A Smile’, ‘Juniors Group & Katrinahof’ en ‘Den Engel’.

67 Gin wordt gestookt in Nederland bij Herman Jansen. Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. De jeneverbranderij uit de jeneverhoofdstad van Nederland is uitgegroeid tot een bedrijf van wereldformaat. Het huidige Herman Jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd, eigentijds assortiment aan gedistilleerde dranken. De gebruikte botanicals, afkomstig uit de streek van La Baume de Transit in de Provence typeren deze gin. Samen met de Belgische geestesoorsprong, is het plaatje compleet.

 

67-gin-4

67 Gin Tasting Notes

Deze 67 gin zou worden gekenmerkt door de specifieke aroma’s van verveine (citroenverbena), lavendel en groene appel. Althans, volgens de bezielers van deze gin. We geloven hen graag op hun woord, maar ik kan het toch niet laten er mijn eigen tasting notes op na te laten. Here we go! 🙂

Op de neus merk ik, naast de obligate jeneverbes, toch heel wat andere zaken op. Gaande van een zachte kruidige toets met frisse invloeden tot een licht zuurtje. Toch vind ik het geheel zacht aanvoelen, een mooi begin! Op de tong krijg ik vooral jeneverbes, samen met een licht bittere sensatie. Dit alles in combinatie met een aangename frisse toets. De citroen verbena komt duidelijk om de hoek piepen. Mid-range evolueert deze gin naar een zure toets en storend is dat niet, integendeel. De appeltjes zorgen voor een mooie en karaktervolle smakenbalans! Wel moet ik er bij zeggen dat de lavendel volledig aan mij voorbij gegaan is. Eindigen doet deze spirit met warme, middellange finish. Een degelijke gin die de moeite waard is om te proeven tussen het gigantische gin aanbod van tegenwoordig. Hoedje af.

Cheers!

67-gin-Bottle-glasses

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *